به گزارش ایرنا، این نشریه با اشاره به گسترش مشارکت تودههای مختلف مردم در آموزش عالی در جهان بخصوص شرق و جنوب شرق آسیا و نیز افزایش تعداد دانشگاههای مطابق با استانداردهای جهانی در منطقه، ایران را در مقام نخست رشد عملی و تحقیقاتی در قاره آسیا قرار داد.
بر اساس این گزارش، ایران با 23.5 درصد در مقام نخست نرخ رشد سالانه تولید مقالات علمی و تحقیقاتی در آسیا قرار دارد و پس از آن چین با 15.4 درصد، تونس با 13 درصد، تایلند با 12.7 درصد و مالزی با 11.5 درصد در رتبههای دوم تا پنجم قرار گرفتهاند.
یونیورسیتی ورلدنیوز مینویسد: خروجی علمی در یک مقیاس سالانه در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است و کشورهای گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) و دیگر کشورها نظیر ایران و تایلند هم اکنون در این زمینه پیشرو هستند.
در شرق و جنوب شرق آسیا، همکاریهای علمی همچنین به یک معیار مهم در مناسبات منطقهای تبدیل شده است و ایران نیز به عنوان یک کشور وسیع با تمدن طولانی به یک پیشرفت قابل توجه در زمینه علمی و آموزش عالی در دو دهه گذشته دست یافته است.
دو دانشگاه ایران و دو دانشگاه مالزی هم اکنون در نظام رتبهبندی دانشگاههای جهان جزو 500 دانشگاه برتر هستند. دانشگاه ملی سئول و چهار دانشگاه از چین نیز در میان 200 دانشگاه برتر جهان قرار دارند. دانشگاه ملی سنگاپور نیز به عنوان یکی از دانشگاههای شاخص شناخته میشود که چنانچه دریافت جایزه نوبل در رتبهبندی دانشگاههای جهان یک معیار موثر نبود، این دانشگاه هم اکنون در میان 50 دانشگاه برتر جهان قرار داشت.
آنچه هم اکنون درشرق آسیا حائز اهمیت است، ایجاد ظرفیتهای علمی در نظامهای نوظهور آموزش عالی در منطقه است و همکاری با شرکای برون مرزی در این زمینه ضروری و قابل توجه خواهد بود.
ایجاد ظرفیتهای علمی به توجه، زمان و منابع کافی نیازمند است و همکاریهای برون مرزی و تخصیص بودجه لازم در این زمینه نقش اساسی ایفا میکنند.
نظر شما